Algemeen

Alle activiteiten gaan door van 14u tot 17u (tenzij anders vermeld) of van 19u tot 22u op vrijdagavonden.
Alle activiteiten gaan altijd door in perfect uniform. (broek, riem, hemd + juiste kentekens, das en dasring)
Voor uitstappen kan een uitzondering gemaakt worden en mag je (je moet dus niet) een lange broek aandoen.
Maar remember: een echte scout draagt altijd zijn korte broek!

Verkenners

Wie tussen 14 en 17 jaar is en graag zelf plannen en afspraken maakt, wil kunnen beslissen en experimenteren, of graag op het gemak met vrienden samen zit, kan de zaterdagnamiddag bij onze verkenners terecht tussen 14u en 17u. Ook voor grotere projecten zoals het maken van een film of het uittekenen en sjorren van een grote constructie schrikken verkenners niet terug. Al doende leren ze grotere uitdagingen aan te gaan en zichzelf en de anderen tot een hoger niveau te tillen, samen met hun leiding. Zij bezorgen hun verkenners elke week opnieuw een gezonde mix van avontuur, uitdagingen, amusement, gezelligheid en nog zoveel meer.

Voor meer info of vragen: verkennersleiding@scoutslichtervelde.be

IMG 20140720 183951466

Wet verkenners

Een verkenner is een eerlijk en blij kameraad:

Hij doet mee en zet zich in

Hij wil winnen maar kan verliezen

Hij is een opmerkzaam ontdekker

Hij leeft oprecht tegenover God

Hij is fijn in zijn optreden

Hij draagt zorg voor hetgeen hij gebruikt

Hij helpt graag waar hij kan.

Gebed verkenners

Heer, wij zijn bij hier samen te zijn.

Wij danken U dat we stilaan mogen ontdekken:

De schoonheid van de natuur,

de spanning van de tocht,

de fijne momenten rond het kampvuur.

Wij durven u vragen:

Help elk van ons meer vreugde te vinden in het spel,

meer vriendschap te ervaren in het samenzijn.

Zo zal hier in ons midden iets groeien van Uw droom,

een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.