Maandprogramma JVK's

BELANGRIJK: af en toe sturen we een mail met bijkomende informatie. Als je geen e-mails van ons ontvangt, wil dit zeggen dat jouw e-mailadres niet in ons bestand zit.

Stuur gerust een mail naar jongverkennerleiding@scoutslichtervelde.be, dan voeg ik je toe in ons bestand. Bedankt!

Dag jongverkenners, hieronder kunnen jullie lezen wat voor spannende activiteiten jullie allemaal te wachten staan. Alle activiteiten duren van 14u tot 17u, de vrijdag van 19u tot 22u, tenzij anders vermeld. Er is opvang voorzien een kwartier voor en een kwartier na de activiteit. Een drankje kost nog altijd 65 cent.

28/10 Connor McGregor-fandag

De hemel heeft er een engel bij, vandaag herinneren we ons aan de waardigheid van Connor McGregor. Vandaag mogen jullie strijden voor de eer van Connor McGregor. De winnaar mag het tegen de kampioen zelf opnemen!

4 november 2017 Penne Al Dente

Garneren, koken, stoven, bakken, pruttelen, borrelen… De prachtige scoutscuisine zal het vandaag weer zwaar te verduren krijgen! Het geluid van onze gesofisticeerde dampkap zal weerklinken door gans het scoutslokaal, want vandaag wordt er gekookt! Dus heb je zin in een beestig lekkere maaltijd en wil je je cooking-level van 12 naar 95 upgraden? Dan moet je vandaag zeker en vast komen! Activiteit van 10u tot 13u30. Breng ook elk één ingrediënt mee én €2.

10 november 2017 De-oorlog-is-bijna-voorbij-activiteit

Het is het jaar 2021. Na vier jaar oorlog voeren is het einde bijna in zicht, maar de vijanden leveren nog hevig verzet. Daarom sturen we jullie achter de linies om de vijandige bevoorrading af te sluiten. Bij deze activiteit is legerkledij verplicht.

18 november 2017 “O, tof!”-zoektocht

Vandaag vieren we de beroemdste uitvinding van Werner Von Foto. Dit vieren we door in heel Lichtervelde op trektocht te gaan naar de beroemdste en heimelijke locaties. De bowling onder de markt, het stadhuis van Papes Pitten, het lanceerplatform van Bevernagie… Na deze activiteit zullen jullie allemaal in staat om op jullie sociale media een lijst te posten van ‘top ten hidden secrets of Lighterfield’.

25 november 2017 Techniekvergadering

Vandaag gaan we vergaderen over techniek. Nieuwe innovaties, baanbrekende materialen, de laatste technologieën. Zeker voor jongverkenners met weinig XP is deze activiteit een absolute aanrader. Toekomstige PL’s en voorwachters: op deze activiteit kunnen jullie je skills en leidinggevende capaciteiten ten toon spreiden.

2 december 2017 Sinterklaas

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, hij brengt ons Sint-Nicolas ik zie hem al staan.
Jajaja het is weer zover. De lieve oude, enige echte Sinterklaas komt jullie vandaag zoals elk jaar eens goed verhoren. Ook zo benieuwd of de stola-queeste goed is afgelopen? Voor lekkers, of misschien de roe, moet je deze namiddag zeker komen!

9 december 2017 Sport i igry

Winter is coming. We moeten de eerste kou overleven. Daarom moeten we jullie sterk maken, zodat jullie niet ten prooi kunnen vallen aan die vermaledijde eerste kou. Vandaag zullen jullie onder het toezicht van lokale krachtpatser Nathan trainen tot jullie net zo sterk zijn als hij. Samen overleven we de eerste kou! Udachi!

16 december 2017 ‘De-roste-Vdk-is-niet-meer’-activiteit

Hoera, hoera. Vdk is niet langer rost. Het heeft 19 jaar geduurd, maar hij heeft eindelijk zijn haar gekleurd. Hij probeerde ons nog te overtuigen dat rost zijn geen zeer doet, maar wij weten beter. Samen beslissen we een betere kleur, een betere toekomst voor VDK zijn hoofdbeharing. Eén tak, één leiding, één kleur!

22 december 2017 Kretstelfeestje

Naargelang de eeuwenoude scoutstraditie, en ook door één of andere langharige kerel die ongeveer 2016 jaar geleden, ergens in deze tijd van het jaar geboren werd, is het vandaag tijd voor een magistraal kerstfeestje. Vanavond kan je met volle teugen genieten van muziek, dans, gezelligheid onder mekaar, en natuurlijk cadeautjes!! Het is dus de bedoeling dat je een cadeautje meebrengt van ongeveer €5. Verkleed jullie allemaal in je favoriete superheld! Hopelijk tot dan!!! Afspraak om 19u aan het lokaal.