Maandprogramma JVK's

BELANGRIJK: af en toe sturen we een mail met bijkomende informatie. Als je geen e-mails van ons ontvangt, wil dit zeggen dat jouw e-mailadres niet in ons bestand zit of dat de mails toekomen bij 'ongewenste e-mail'.

Stuur gerust een mail naar jongverkennerleiding@scoutslichtervelde.be, dan controleren we of je in ons bestand zit. Bedankt!

Dag jongverkenners, hieronder kunnen jullie lezen wat voor spannende activiteiten jullie allemaal te wachten staan. Alle activiteiten duren van 14u tot 17u, de vrijdag van 19u tot 22u, tenzij anders vermeld. Er is opvang voorzien een kwartier voor en een kwartier na de activiteit. Een drankje kost nog altijd 65 cent.

3 maart: Over-en-doortocht

Het begint al in het vliegtuig. ‘It’s time to rest and dream of an Icelandair Stopover’ staat er op de antimakassar van de stoel. Beetje overbodig, want als je daar zit, ben je dus al onderweg naar IJsland. En dat zijn nogal wat mensen de laatste tijd. Sinds een aantal grote airlines heeft ingesteld dat je zonder overstapkosten een paar dagen in IJsland kunt verblijven als je op doortocht bent, is de toeristenaanwas gestegen van 500.000 in 2010 tot een miljoen in 2014. Dit jaar verwacht men er 1,6 miljoen (vijf keer meer dan het land inwoners heeft), een stijging dus van nog eens 60 procent.
Zorg allemaal dat jullie vuile kleren aanhebben/meehebben wanneer jullie naar deze activiteit komen.

10 maart: Weeaboo-vergadering

Een niet-Japanse persoon die in feite zijn eigen cultuur weigert en zichzelf Japans noemt. Ze proberen Japans te leren door naar anime te kijken en eindigen meestal met het verkeerd uitspreken en zien er dan uit als een complete idioot.

17 maart: Verrassingsactiviteit

De Verrassing van Meaux was een poging tot ontvoering door de hugenoten van Karel IX en de rest van de Koninklijke familie op 28 september 1567. Deze samenzwering werd georganiseerd door Lodewijk I van Bourbon-Condé. Onder het mom dat de Franse koning ontvoerd zou worden door een Italiaanse vorst, nam Lodewijk I het initiatief tot de onderneming, hoewel het op weerstand stuitte bij onder andere Gaspard de Coligny. Op 28 september ging Condé het kasteel van Montceaux in Brie (bij Meaux) binnen om de koninklijke familie te arresteren. Deze wisten echter te ontsnappen dankzij het hardhandig neerslaan van de protestanten door de begeleidende troepen en vluchtte naar Parijs.

24 maart: Ontspanningsweekend: GEEN ACTIVITEIT

Als je niet druk bezig bent met een activiteit dan noem je dat ontspanning. Een activiteit kan iets lichamelijks zijn of iets geestelijks. Een lichamelijke activiteit is bijvoorbeeld schoffelen. Een geestelijke inspanning betekent dat je bezig bent om ergens over na te denken. Je kunt ook zeggen dat ontspanning het tegenovergestelde is van inspanning. Een ander woord voor ontspanning is rust. Je kunt lichamelijk en geestelijk tot rust komen. Na al dat harde werken (leiding geven) verdient de leiding wel wat rust, de leiding gaat dus op ontspanningsweekend en er is dus geen activiteit.

30 maart: Goede Vrijdag: Christus is burning

Om het levensverhaal van Jezus te reconstrueren gebruiken christenen de teksten die gaandeweg deel zijn gaan uitmaken van het Nieuwe Testament uit de Bijbel, en dan vooral de vier evangeliën: Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes. Elk evangelie heeft een eigen karakter. Het Johannes-evangelie wijkt het sterkst af. Hoewel een aantal verhalen bijna letterlijk overeenkomt, vooral bij Matteüs en Marcus, komen andere gebeurtenissen slechts in één of twee van de evangeliën voor.

7 april: Vitals Tour De Bacque

De Tour de Bacque is ontstaan in 1903 en werd destijds georganiseerd door Henri Desgrange, hoofdredacteur van het tijdschrift L'Auto. Zijn jonge medewerker, journalist Georges Lefèvre, die tevens de Tourdirecteur van de eerste editie was, werd geïnspireerd door de individuele poging in 1895 van bakrenner Jean Marie Corre. Corre introduceerde in 1895 een bak van aluminium en testte deze in zijn eentje over alle bekende parcoursen in Lichtervelde. Hieruit ontstond in 1903 het idee om deze tijdritten jaarlijks te laten herleven. De Tour is sindsdien uitgegroeid tot de belangrijkste en eervolste bakkenracewedstrijd van het jaar.

14 april: Districtsdag

Info over Districtsdag volgt nog via mail.

Vrijdag 20 april: Paintball

Deze avond spelen we paintball in ons lokaal, afspraak om 19u. Wij zullen paintballen met pvc-buizen en propjes van wc-papier. Voor wie paintball nog niet zo goed kent, staat hieronder een korte beschrijving.
Paintball is een sport die ontstaan is in de Verenigde Staten, waar het voor het eerst gespeeld werd in de jaren 80. Het is de bedoeling dat men elkaar beschiet met verfballetjes (gevuld met een onschadelijk gelatine-kleurstoffenmengsel). De kracht achter de balletjes is niet gering, vooral vanaf korte afstand. Een schot op het lichaam kan pijnlijk zijn. Niet zelden heeft een speler een blauwe plek na het schot. Een schot op het hoofd kan zelfs ernstige verwondingen veroorzaken, vooral van dichtbij. Daarom zijn gelaatsmaskers verplicht bij paintball.

28 april: Koekenverkoop

Jaja, daar is hij weer de jaarlijkse koekenverkoop. We spreken af om 9u aan het lokaal met lunchpakket, indien je er niet om 9u kunt zijn maar toch wilt komen helpen kan je om 13u aan het lokaal staan om mee te helpen. Om 17u zijn we gedaan met verkopen. We verkopen 4 soorten: appeltaartjes, vanillewafeltjes, frangipane en carré confituurtaartjes aan €6 per doos.