Maandprogramma JVK's

BELANGRIJK: af en toe sturen we een mail met bijkomende informatie. Als je geen e-mails van ons ontvangt, wil dit zeggen dat jouw e-mailadres niet in ons bestand zit of dat de mails toekomen bij 'ongewenste e-mail'.

Stuur gerust een mail naar jongverkennerleiding@scoutslichtervelde.be, dan controleren we of je in ons bestand zit. Bedankt!

Dag jongverkenners, hieronder kunnen jullie lezen wat voor spannende activiteiten jullie allemaal te wachten staan. Alle activiteiten duren van 14u tot 17u, de vrijdag van 19u tot 22u, tenzij anders vermeld. Er is opvang voorzien een kwartier voor en een kwartier na de activiteit. Een drankje kost nog altijd 65 cent.

28 april: Koekenverkoop

Jaja, daar is hij weer de jaarlijkse koekenverkoop. We spreken af om 9u aan het lokaal met lunchpakket, indien je er niet om 9u kunt zijn maar toch wilt komen helpen kan je om 13u aan het lokaal staan om mee te helpen. Om 17u zijn we gedaan met verkopen. We verkopen 4 soorten: appeltaartjes, vanillewafeltjes, frangipane en carré confituurtaartjes aan €6 per doos.

4-5 mei 2018 weekendje

Vrijdag 4 mei worden jullie met een volle maag om 20u aan de weide verwacht voor een spetterende overnachting in een tent. Met dit weekend kunnen jullie al eventjes van de kampsfeer proeven, zeker een aanrader voor alle eerstejaars. Vergeet zeker je slaapzak, matje, verse onderbroek, €4 en je goed humeur niet. De activiteit duurt tot zaterdag 14u en de ouders kunnen jullie aan de weide terug komen ophalen.

12 mei 2018 Hemelvaartuig

Op Hemelvaartsdag (Latijn: Ascensio Domini) wordt binnen het christendom herdacht dat Jezus Christus is opgevaren naar God, Zijn Vader in de hemel, negenendertig dagen na Zijn opstanding uit de dood. De viering is onderdeel van de paascyclus en daarin telt Hemelvaartsdag als de veertigste paasdag. We vieren deze feestdag op een speciale locatie... We spreken om 14u af aan het lokaal, maar breng zeker je fiets mee.

Vrijdag 18 mei 2018 Waar Is Klaas-activiteit

Klaas is verdwenen en moet dringend gezocht worden. Breng je speurneus, een zaklamp en een petje mee, dit is onmisbaar deze avond. We spreken af om 19u aan het lokaal.

26 mei 2018 Techniekvergadering

Om volledig voorbereid te zijn tegen kamp, lassen we een techniekvergadering in. Sjorren, driepikkels maken, spanners leggen of een tent opzetten, al deze technieken worden deze namiddag bijgeschaafd.

2 juni 2018 Jins 2.0

Aangezien sommige leiders al aan het zwoegen zijn voor hun examens, zullen onze teerbeminde jins nog eens een activiteit voor jullie in elkaar boksen. Hét geschikte moment om kennis te maken met de lieftallige leiders in spé.

Breng voor deze activiteit zeker je zwembroek en een handdoek mee!

Vrijdag 8 juni 2018 Jins 2.1

Om de toekomstige leiders helemaal klaar te maken voor het echte werk, steken ze ook eens een vrijdagavondactiviteit in elkaar. Zoals steeds begint de activiteit om 19u aan het lokaal.

16 juni Oudleiding

Vandaag doen we beroep op enkele ervaren rotten om activiteit te geven aan jullie. Met al hun ervaring en levenswijsheid zullen ze laten zien hoe scouts er aan toeging in de goeie oude tijd.

Breng voor deze activiteit zeker je fiets mee!

23 juni Zatervoormiddag: Patrouillekoffers maken

Activiteit van 9u tot 12u. Deze namiddag zorgen we ervoor dat we helemaal voorbereid zijn om te vertrekken op kamp. Genoeg borden, messen en vorken voor elke patrouille zijn essentieel op kamp.

30 juni Camion laden

Deze namiddag zullen we de camion laden, want de volgende dag vertrekt de voorwacht al op kamp. Ook de valiezen zullen op deze dag moeten worden binnengebracht. Meer info volgt nog via mail en het kampboekje.