Info

Alle activiteiten duren van 14u tot 16u30, tenzij anders vermeld. Er is opvang voorzien een kwartier voor én een kwartier na de activiteit. Een drankje in de scouts kost 65 cent.

De kapoenen

Soms zie je wel eens een groep avontuurlijke kinderen, typerende met hun sjaal, leiders in uniform, in het straatbeeld van Lichtervelde passeren. Ja hoor, de kans is groot dat dit de speelse kapoenen zijn! Ben je 6 jaar en zeg je "dat wil ik ook proberen!"? Twijfel dan niet en kom dan zeker eens een kijkje nemen!

Met een gemotiveerde leidingsploeg staan we iedere zaterdagnamiddag van 14u tot 16u30 klaar om de kleinsten onder ons telkens opnieuw onvergetelijke namiddagen te bezorgen.Kapoenenfoto Sander 2016

De wekelijkse activiteiten van de kapoenen zijn een zaterdagnamiddag vol plezier en vertier om te ravotten en nieuwe vriendjes te maken! Soms kom je wat verlegen toe, maar na enkele minuten word je meegetrokken door de groep en begin je volledig open te bloeien. Iedere zaterdag staat er iets nieuws op het programma: een vergadering op wieltjes, een filmnamiddag, een namiddag sport en spel, een bezoek aan het zwembad, een knutselactiviteit of zelfs een mega zot bosspel! telkens met een andere inkleding. De scouts is meer dan spelen, het is ook groeien als kind in een aangename omgeving waarin iedereen zich thuis kan voelen. Dit is dan ook één van de aspecten die wij proberen uit te dragen.

Elk jaar sluiten we passend af met een schitterend kamp. Velen zullen voor de eerste maal enkele dagen weg zijn van huis, wat niet gemakkelijk is als je 6 jaar bent. Daarom bereiden de kapoenen hierop voor, door een slaapavond te organiseren om op die manier eens kennis te kunnen maken met hoe een kamp aanvoelt. Ouders helpen met het installeren, nemen afscheid en wij zorgen voor uw lieftallige kapoen. Kom je aansluiten bij de scouts en maak iedere zaterdagnamiddag één om niet meer te vergeten. Iedereen is welkom! Voor meer info of vragen: kapoenenleiding@scoutslichtervelde.be.

De kapoenenleiding