Maandprogramma Kapoenen

BELANGRIJK: af en toe sturen we een mail met bijkomende informatie. Als je geen e-mails van ons ontvangt, wil dit zeggen dat jouw e-mailadres niet in ons bestand zit. Stuur gerust een mail naar kapoenenleiding@scoutslichtervelde.be, dan voegen we je toe in ons bestand. Alvast bedankt !

Zaterdag 2 maart: Carnavalverkiezingen!

Poem pats! Tis carnaval! Doe vandaag allemaal jullie crazy party outfit aan, want het zal nodig zijn om je tot prins carnaval te kunnen kronen. De kapoen met het mooiste en origineelste outfit zal tot in de eeuwigheid her- innerd worden! Confetti en slingers zullen het lokaal omtoveren tot een swingpaleis. Dit wil je toch niet missen?

Zaterdag 9 maart: Stadsspel

Trek je beste schoeisel al maar aan, vandaag gaan we de wereldstad Lichtervelde verkennen! Aangezien we dit niet alleen kunnen met de kapoenen, hebben wij hulp gevraagd aan de dappere welpen. Dit betekent dat de kapoenenleiders samen met de welpentemmers een meesterlijke spel in elkaar zullen steken. Tot dan!

Zaterdag 16 maart: Leidingswissel

Vorige week hebben we de welpentemmers leren kennen, maar er zijn nog wel 20 leiders die staan te popelen om eens aan de kapoenen leiding te geven. Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen? Kom het deze zaterdag te weten!

Zaterdag 23 maart: Quiz

Train alvast maar die kronkels in je hoofd door alle kranten en laatste nieuwtjes te lezen. Vandaag wordt de kennis getest met een quiz. Het is natuurlijk niet zomaar een quiz, dat zou een beetje saai zijn. Benieuwd wat de leiding voor jullie in petto hebben? Kom dan zeker af!

Zaterdag 30 maart: Ontspanningsweekend

Vandaag is er geen activiteit want de leiding heeft nood aan een weekendje rust. We kijken er naar uit om jullie volgende week weer te zien.

Zaterdag 6 april: Olympische Spelen zonder 90°

HUH?!? WADDEUUUUUH??? Olympische Spelen, maar dan zonder 90°? Jaja je leest het goed. Vandaag gaan we trainen om mee te doen met de Spelen, maar dan zonder 90°. Ben je nog steeds niet mee? Een kleine tip: wat is 90° in een wiskundige context? We spreken zoals gewoonlijk af aan het scoutslokaal om 14u00.

Zaterdag 13 april: Eiervergadering

Gaat het hier om een eitje bakken of een eitje pellen? Onze eierkoning moet dit jaar alles kunnen. Maar hij moet vooral vuile kledij aanhebben voor deze activiteit. Wie zal onze nieuwe eierkoning worden? Kom zeker af als je een kans wil maken op deze fameuze titel.

Zaterdag 20 april: Bosspel

Het wordt al wat warmer, de beestjes komen naar buiten, de bloemetjes beginnen te bloeien, leider Jarno krijgt vlindertjes in zijn buik, … Dit kan maar 1 iets betekenen: HET IS LENTE!!! Als echte scoutsmannen gaan we gaan ravotten en ploeteren in het bos. Teken al maar de blauwdrukken uit voor jullie kampen en trek die kazakken al maar aan, want plezier verzekerd! We spreken af op de parking van Groenhove (tegenover de manege). BE THERE!

Zaterdag 27 april: Koekenverkoop

Frangipannen? Vanillewafels? Confituuretartjes? Of misschien appeltartjes? Voor iedereen wat wils! Voor de kapoenen is er wel geen activiteit. De oudere leden gaan wel van deur tot deur om koeken te verkopen aan de schappelijke prijs van €6 per doos.