Welpen

Wanneer je 8 jaar geworden bent (je zit in het 3e leerjaar), ben je welkom bij de welpentak. Momenteel staan de gemotiveerde welpenleiders Lukas, Jimme, Luka, Siebe, Sybe en Quinten je op te wachten. We zullen je met veel plezier meenemen om samen te spelen, te ravotten en plezier te beleven. Als welpenleiding hebben wij ook onze eigen visie over ‘leidinggeven’. Wat willen we bereiken met die mannen, houden we ze gewoon bezig of zit er meer achter?

Er zit zeker meer achter! Scouting is voor ons samen dingen doen, samen dingen bereiken. We houden er niet van om zomaar spelletjes te spelen om onze tijd te vullen. We willen de welpen iets aanbieden waar ze in de toekomst nog iets mee zullen zijn. We willen zelfstandigheid kweken bij de mannen en hen bijbrengen dat we samen veel meer kunnen dan apart. Soms spelen de welpen individueel tegen elkaar, maar ook veel in groepjes. Als er niet samengewerkt wordt, kan er niet gewonnen worden. Ook schenken we aandacht aan problemen, ruzies bijvoorbeeld zijn niet altijd te vermijden, maar we trachten deze wel op een aanvaardbare manier ‘samen’ op te lossen.

Wat onafscheidelijk is van de scoutsactiviteiten is de lach, het plezier die telkens op de welpengezichtjes prijken.

We staan er (bijna) elke zaterdag voor u klaar tussen 13.45 en 16.30. Ook bieden wij jullie zoon elk jaar een schitterend kamp aan. We proberen hier als welpenleiding telkens een onvergetelijk kamp van te maken.Voor meer info of vragen: welpenleiding@scoutslichtervelde.be

Een stevige scoutslinker
De welpentemmers

Wet Welpen

De welp volgt de oude wolf,
de welp is moedig en houdt vol.

Gebed Welpen

Heer
Leer ons flinke welpen worden
Leer ons helpen, luisteren en blij zijn
We vragen het aan onze Heer Jezus
en samen zullen wij ons best doen.